
Nabór na stanowisko kucharza / kucharki
Dyrektor Zespołu Placówek Oświatowych
W Prząsławiu
ogłasza nabór na stanowisko kucharza/kucharki
-
Wymagania niezbędne
-
Wykształcenie gastronomiczne.
-
Doświadczenie zawodowe w pracy na stanowisku kucharza/kucharki.
-
Znajomość zasad zdrowego żywienia.
-
Stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na stanowisku kucharza/kucharki w Przedszkolu
-
Posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych oraz publicznych.
-
Wymagania dodatkowe
-
Terminowość.
-
Umiejętność samodzielnego organizowania pracy.
-
Dyspozycyjność, sumienność i rzetelność.
-
Umiejętność pracy w zespole.
-
Zakres wykonywanych zadań
-
Przygotowywanie posiłków dla dzieci, zgodnie z ustalonym jadłospisem.
-
Dbanie o właściwą kaloryczność posiłków i zgodność z normami żywienia zbiorowego.
-
Stosowanie wytycznych HACCP przy przygotowaniu posiłków.
-
Planowanie i układanie jadłospisów z dekadowym wyprzedzeniem.
-
Przestrzeganie w pracy instrukcji dobrej praktyki higienicznej.
-
Utrzymanie czystości stanowiska pracy.
-
Współpraca z intendentem.
-
Zasady i warunki zatrudnienia
-
Forma zatrudnienia: umowa o pracę od 01.09.2023 r.
-
Wymiar zatrudnienia: pełny etat
-
Wymagane dokumenty
-
CV z dokładnym opisem pracy zawodowej.
-
Kserokopie dokumentów potwierdzających wykształcenie i kwalifikacje zawodowe.
-
Oświadczenie kandydata o braku przeciwwskazań zdrowotnych do wykonywania zawodu kucharza/kucharki w szkole.
-
Oświadczenie o pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystania z pełni praw publicznych.
-
Oświadczenie o niekaralności za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia
publicznego lub o umyślne przestępstwo skarbowe. -
Kserokopia aktualnej książeczki zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych.
Dokumenty przekładane w formie kopii winny być potwierdzone przez kandydata klauzulą „za zgodność z oryginałem”.
-
Termin i miejsce składania dokumentów
Dokumenty należy składać osobiście w gabinecie dyrektora Zespołu Placówek Oświatowych w Prząsławiu, Prząsław 55, 28-300 Jędrzejów w godz.
od 8:30-14:00 do dnia 15.08 2023 r. w zamkniętej kopercie opisanej następująco:
-
Imię i nazwisko kandydata.
-
Nabór na stanowisko kucharza/kucharki.
Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
-
Procedura wyłonienia kandydata
Proces rekrutacji kandydatów/tek na stanowisko kucharza/kucharki został podzielony na 2 etapy:
I etap rekrutacji
Obejmuje nabór dokumentów rekrutacyjnych oraz ich ocenę formalną i merytoryczną. O zakwalifikowaniu do drugiego etapu oraz o terminie i miejscu dalszego postępowania kandydaci zostaną poinformowani indywidualnie - telefonicznie
II etap rekrutacji
Rozmowa kwalifikacyjna, podczas której ocenie będzie podlegało:
-przygotowanie merytoryczne kandydata na kucharza
-doświadczenie zawodowe,
-cechy osobowościowe (motywacja do ubiegania się o stanowisko, udzielanie odpowiedzi adekwatnych do zadawanych pytań, jasność wypowiedzi, spokój
i opanowanie, komunikatywność).
-
Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje pod numerem telefonu 41 385-73-95
Informacje o wynikach naboru zostaną przekazane kandydatom telefonicznie oraz będą zamieszczone na stronie BIP placówki.
Załączniki poniżej ⬇️